Spar på ekonomin och miljön med hjälp av tvättbart munskydd!

Det viktigaste när det kommer till munskydd är förstås säkerheten och skydd, men det är även viktigt att vara sparsam på alla håll. Vi skräpar ner mer och mer för varje dag som går, och med pandemin har förvisso flygplanen gått mindre och folk stannar mer hemma, men munskydden vi använder behöver slängas efter varje gång och det tar ju på våra resurser också. Det är viktigt att både minska smittspridningen och skydda människorna omkring en, men också att fortsätta värna om klimatet och vår natur. Tvättbart munskydd  har blivit allt mer populärt, inte bara för att de är mer stilsäkra men också för att de är mer ekonomiska och miljövänliga.

 

För miljöns skull ska vi använda saker som är tvättbara och återanvändbara. Förvisso ska tyg användas flera gånger för att bli mer miljövänligare än engångsmunskydd, men eftersom de senare allt oftare slängs rakt ut i naturen och inte i soporna så är tvättbart munskydd corona att föredra, dessutom sitter de bättre och skyddar mer. Passformen på dessa munskydd är bättre, och består av tre lager som är mer skyddande än engångsskydd.
För din egen ekonomis skull så är tvättbara munskydd att föredra eftersom du inte behöver köpa nya varje gång. Se bara till att tvätta ditt munskydd noga och följa instruktionerna för användning. Det viktigaste är att inte röra munskyddet med händerna, speciellt inte insidan. Det är också viktigt att du följer reglerna trots att du bär munskydd, viktigt att tvätta händerna, stanna hemma om du känner dig sjuk eller vid minsta symptom. Det är också viktigt att undvika folksamlingar och håll alltid avstånd till andra personer. Att bära munskydd är viktigt, och munskydd corona köpa tyg gör inte att du automatiskt kan sluta följa reglerna. Dessutom är det viktigare än någonsin att bära munskydd i kollektivtrafiken och när du vistas ute.