Täcken och andra tillbehör för sommarens uteritter!

Nu när det börjar bli varmare ute är det så härligt att ta med hästen på en tur i skogen eller stranden. Faktum är att jag och hela gänget i stallet brukar göra gemensamma uteritter minst en gång i veckan. Det är fantastiskt fint väder och det är så skönt att komma bort från stallet och stan, jag ska definitivt göra detta mer i sommar, speciellt nu när man inte kan åka iväg på tävlingar och liknande.

 

Det finns dock ett fåtal saker som är bra att ha i åtanke när det kommer till uteritter och bra saker att hålla koll på! Det första är självklart att kolla vädret, och se vad ni behöver ta med, eller hur ni ska klä er. Måste ni ha med regntäcke häst? Eller kommer det vara strålande sol? Vad ni ska ha med er beror självklart helt på vad den dagen erbjuder! Om dagen erbjuder sol och värme kan ni istället ta med badkläder och rida ut till en sjö och bada. Det är dock viktigt att se till så att man faktiskt får bada där med hästar, vissa stränder är okej med det, andra inte. Om det däremot är regn så bör du inte dra dig för att rida ut! Det kan vara väldigt mysigt om du klär dig bra och har lämpliga vattenavvisande plagg. Det kan finnas en fin charm i sig att se naturen och miljön runt dig när vädret inte alltid är soligt och fint. Jag har ridit ut när det varit strålande sol men också när det varit skyfall, och båda har sin charm. Det beror också på vilket humör du är på, nu på sommaren kan det vara ännu mysigare att rida ut när det är lite regn, det blir svalare och doftar otroligt gott från skogen när det regnat lite!

Hästar i hagen

Jag vill också tipsa om vad man bör tänka på om det regnar vid uteritt. Du kan självklart dra ut utan någon extra eller speciell utrustning men det bästa är att klä dig bra och ha på dig regnkläder. De flesta hästskorna är vattenavvisande, så den biten behöver du inte oroa dig för. Det finns många olika hästtäcken att välja på, men jag har några favoriter som jag tycker funkar bättre än de andra som finns. Sen beror det självklart mycket på hur mycket det regnar. Om det regnar måttligt eller om det regnar mycket och har regnat tidigare. Det bästa är att testa att rida ute en kortare sväng för att se vad som funkar bäst i det vädret och sedan justera och anpassa efter det.

 

En personlig favorit när det kommet till täcken som är av hög kvalité och håller länge är uhip, det finns att köpa lite överallt. Du kan beställa i massa olika färger och storlekar så att det passar din häst och era behov. Det kan vara roligt att matcha dina egna kläder med din hästs kläder när ni tävlar eller rider ute.

 

Med dessa tips hoppas jag att du kan njuta av svensk sommar när den är som bäst med din häst!