Tre tips till dig med häst!

Nu när våren närmar sig är det väldigt roligt att vara utomhus med sin häst. Att äga en häst innebär ju ett stort engagemang och mycket tid behöver läggas ner. Dock finns det några bra grejer att tänka på nu när våren närmar sig och våra fyrbenta vänner ska börja gå ute mer.

 

Det första är självklart att gå ett varv kring hagen och se så att inget ovälkommet hamnar där under vintern. Kolla så det inte finns något ogräs som hästen inte kan äta, kolla också efter glas och liknande från människor under vintern.

 

Det är också viktigt att ha rätt utrustning för utevistelser. Ibland under sommaren kan det börja regna, speciellt om du bor i Sverige, därför rekommenderra jag regntäcke häst till dig som ska ut med hästen.

 

Men om du ska ha din häst på utebete behöver du inte oroa dig, då ska ju hästen i princip leva som ute i det fria. Jag föredrar utebete för mina hästar på sommaren eftersom det ger mindre jobb för mig som ägare och ryttare, men också är det bra för hästen att komma till en ny miljö och beta fritt.

 

Om du har din häst ute på bete men hemma och inte iväg på sommarbete är stalltäcke en bra grej att köpa, då kan du ha stalltäcket på hästen på kvällen och även ute i hagen för att få bort flugorna.

 

En mask för flugor är bra också, det kan vara jobbigt för hästen att få flugor i ögonen under sommaren. Jag köper oftast med nät eftersom dessa är mest effektiva och svala.
När du ska ut och rida på hästen under sommaren kanske det är bäst att rida utan täcken men under vintern brukar man ha ridtäcken för att hålla värmen på hästen, detta brukar inte användas lika mycket på sommaren men brukar vara bra att köpa ändå.